Jak dlouhá je cesta od inspirace k hotovému produktu

Zajímalo by vás, jak dlouho trvá vymyslet nový produkt od prvního záblesku inspirace k hotovému výrobku? Pojďte nakouknout do zákulisí tvoření Láskyplných tašek.

INSPIRACE VŠUDE KOLEM

Asi je to už profesní deformace, ale kdekoliv zahlédnu nějakou kabelku nebo taštičku, zkrátka cokoliv kolem tašek, mám touhu ten kousek prozkoumat ze všech stran. Včetně podšívky. :)

Vyskakují na mě články o kabelkách, Pinterest  mi také už téměř nic jiného neukazuje. Můj mozek hned odhaduje velikosti, typ materiálu, řešení střihu. Čerpám tak obrovské množství inspirace a z každé si beru jen kousek. Ten, který projde sítem dobrého provedení. A těch, co by jen tak neobstály, bylo hodně.

siti-kufriku-laskyplnetasky

Z HLAVY NA PAPÍR

Nejdřív to je jen touha vytvořit nový produkt. I taková kabelka může vypadat různě a není jednoduché vymyslet ji za jeden večer. Trvá několik dní, než si alespoň ujasním, jak velká by asi měla být. Co se do produktu všechno musí vlézt? Na co se bude používat? Při jaké příležitosti?

Pak je to tvar, střih, kapsa tam a kapsa támhle. Vytvořit zapínání na zip nebo magnet? Odkud kam přišít zip, aby se produkt dobře používal? Přidělat na popruh karabiny nebo ho přišít na pevno?

Mezitím koukám v ateliéru do krabic na látky a na role s koženkami a když nenacházím nic kloudného, šmejdím po eshopech. Nevěřili byste, jak dlouho zabere najít "tu pravou"!

latky-balicek-sitiniti-laskyplnetasky

A pak najednou *cvak* a ono to začne všechno dávat smysl. Najednou začínám vidět jasně detaily, pokreslím několik papírů náčrty, popisy, 18 cm, 35 cm, připočítávám švové přídavky, vzdálenost zipu od horního okraje (ne, to většinou nepíšu a pak u druhého kousku přeměřuju první, dokud si to nakonec raději nezapamatuju :) ).

Produkt ještě neprošel ani stříhací fází, a někdy je už celý měsíc pryč. Jindy mnohonásobně víc. I takové resty totiž mám, kdy na některé kousky ještě nedozrál čas nebo stále nemám jasnou představu o výsledku.

To se někdy stává i v případě, že po mě chcete něco naprosto nového. Neumím to zkrátka vymyslet přes noc.

A právě proto, že nesekám výrobky tak rychle jako Baťa cvičky, není těch produktů stále mnoho (hlavně těch časově náročnějších). Plány byly často jiné, kabelek mělo být už dávno víc a jiných produktů taky. Ale jde hlavně o kvalitu, ne o kvantitu. A já vám chci dopřát to nejlepší.

HOTOVO?

Poslední částí se zdá být ta realizační. Ale nenechte se zmýlit.

Nastříhat správně všechny díly včetně výztuhy, nažehlit ji, najít správnou nit a barvu zipu (případně je zase ještě objednat) a ušít. Tady se to sem tam nepovede a někde se stane chyba. Tak se čas prodlužuje nebo musím šít od znova. První kus trvá mnohonásobně déle než ty další. A ani ten druhý a třetí ještě na sebe rozhodně nevydělají.

pouzdro-rozkvetlekari-darek-laskyplnetasky

JEŠTĚ NĚCO PODSTATNÉHO.

Jak víte, že je možné něco u Láskyplných tašek koupit? Přečtete si o tom třeba na sociálních sítích, uvidíte fotky, najdete produkt na eshopu. A to se samo nestane.

Když se zdárně povede vymyslet nový produkt, je důležité především dát vám o něm vědět. Vám zabere pár vteřin si o tom přečíst nebo pohledem projít fotky, ale jsou za tím další hodiny práce navíc, bez kterých by to prostě nešlo.

A pak je tu cenotvorba. Obsáhlé téma zahrnující všechno toto a milion dalších položek. O té si zase řekneme něco příště. :)

Zpět do obchodu